Hoe het begon

Er was eens……… 
Lang geleden, in het begin tijdperk van de kleurentelevisie,
Ja inderdaad lang geleden.. hebben een aantal Bolbloazers zitten hersenpijnigen (heet nu brainstormen) hoe ze de maandagmiddag op een carnavalleske manier in zouden kunnen vullen. Na behoorlijk wat heen en weer gekeuvel is de voorloper van het N.L.P.V. ontstaan. (diverse personen claimen dat zij de “uitvinder”zijn van dit spektakel).   N.L.P.V. staat voor Nie Lulle Pulle Vulle.  M.a.w.  geen geouwehoer maar muziek en een stevige pul bier in je handen. Zo in de loop der jaren is de dinsdagmiddag er bij betrokken en is het Pulle Vulle een fenomeen in, om en ver buiten het Eindhovense. Tot op de dag van vandaag gebruiken we in grove lijnen nog steeds hetzelfde concept. Een gerenommeerde keigoede locatie, een strak programma, een goeie pul bier en uiteraard kapellen van allerlei pluimage, zij zijn de sfeermakers van deze middagen.
Ieder jaar gaan we voor het pulle Vulle te werk volgens een draaiboek. We komen na de vakantie bijeen, het vuurtje wordt opgestookt het ijzer gesmeed, ideeën uitgewisseld, taken verdeeld en het spel kan beginnen. In grote lijnen bestaat het programma uit vier onderdelen.
Ten eerste de onderscheiding in de vorm van een pulleke.
Ieder jaar werden er ongeveer 500 stuks gestanst, voorzien van het juiste jaartal, grondverf, aflakken, vernissen een lintje eraan en verpakken in een zakske. Ieder pulleke was een uniek stukske werk. Ieder lid (ook vrouwelijk) van een kapel ontving zo een pulleke als herinnering aan het Pulle Vulle van dat jaar. Echter koste het enorm veel tijd, en helaas steeds moeilijker te verwezelijken. Daarom is het idee om in 2015 over te gaan op een mooie PIN… daar komt volgend jaar alweer de 3e van.
Ten tweede de bierpul.
Ons uitgangspunt is dat iedere bezoeker een pul moet kunnen kopen, dat komt neer op een voorraad van 2500 pullen.  Hier komt veel praat en regelwerk bij kijken.
Ten derde (eigenlijk als eerste) de kapellen.
De kapellen in ons bestand worden nagecheckt op evt. wijzigingen e.d., ook struinen we internet af voor ”nieuwe” kapellen. Uit het geheel maken wij dan een selectie, schrijven een uitnodiging, versturen deze en hopen op een positieve reactie. Samen met de aanspreek- persoon prikken we een dag en tijdstip. vaak per mail, ook telefonisch, en ook moderne middelen als Whatup, facebook gebruiken we om het programma rond te krijgen.

De Organisatie van Pulle Vulle hoopt jullie allemaal te zien met carnaval en dat we er samen weer een geweldig feestje van maken. Wij doen onze stinkende best .

Salaai, Commissie Pulle Vulle
(met dank aan Jack Smits.)

De gezelligste kapel van Lampegat