Wie zijn wij?

De Bolbloazers         

De Bolbloazers is de hofkapel van carnavalsvereniging De Bolhoedjes. De Bolbloazers zijn opgericht in 1976  en bestaan dus dit jaar 48 jaar. Ze zijn daarmee één de oudste kapellen van Eindhoven. En tevens een van de weinige hofkapellen die het Lampegat nog heeft. Voor iedereen die in Eindhoven iets aan carnaval doet zijn ze een bekende verschijning. Je ziet ze met of zonder de Bolhoedjes op de vele voorbals, kapellenfestivals en het federatiebal. Tijdens het carnaval zetten ze de zaal bij de Bolhoedjes in Pullman Cocagne op zijn kop.
Met de organisatie van het bekende “Pulle Vulle” op de maandag- en dinsdag­middag met carnaval hebben ze al vele jaren  één van de grootste carnavals- en blaashappenings van Eindhoven op hun naam staan.

We spelen voornamelijk in ons eigen Lampegat maar ook ver daar buiten, denk aan halfvasten in Hasselt, Maaseik,  Beringen en Peer. Wijn en bier feesten in Duitsland,
Het Koorenbouters-circus en Toeterade op de kade beide in Dordrecht  (beide feesten zijn helaas verleden tijd, maar waren top!) Jeroen Bosch festival in Den Bosch,  Best, Oerle, Helmond, Dommelsche Brouwerij, Aalst etc. etc.
Kortom wereld beroemd in Lampegat en ver daar buiten 

Waaraan herken je een echte Bolbloazer?

Aan een groen jasje, een bolhoed, een pilsje, een stuk spontaniteit  en een bal muziek, zodat het ook achter in de zaal goed te horen is. Zin in een feestje, en plezier in en met de muziek staan voorop!

De muziek is gericht op Feest met een hoofdletter ‘F’ en nodigt uit tot meezingen op nummers zoals Keukendeur, Ghostriders in the sky, Attemloos dur die nacht, Laat me, My Way, Ik moet zuipen , maar ook meedeinen kan bijvoorbeeld op Chiquitita of zij gelooft in mij.  Veel bekende nummers worden met een  carnavaleske knipoog naar de componist gemaakt, waarbij er niet geblazen wordt om indruk te maken, maar voor de sfeer en het feest. Nieuw dit jaar zijn o.a. Ik moet zuipen, Keukendeur (nieuwe stijl),  Seven Nation Army, Bella Ciao 

De Bolbloazers bestaan op dit moment uit zestien muzikanten.
De Bolbloazers zoeken nog muzikanten.

Trompetist(en)  1e  en 2e.
Schuiftrombonist(en)
Baritonist(en)
klarinetspeler

Zin in een gezellige kapel?

neem contact op via
info@bolbloazers.nl

De gezelligste kapel van Lampegat